"Környezetbarátság" Nyári Tábor és a kézművesség

2008.08.03. 01:41 | B. Balaskó Mária | Szólj hozzá!

Címkék: batikolás agyagozás kézműves foglalkozás

Avagy "éheztetve, fényképezve"...

Kedves meghívást kaptam Ferencné Fogarasi Évától a Környezetbarátság Nyári Táborba, a Tókaji Parkerdőbe. Zselici környezet, jó hangulat, kedves és kiváncsi gyermekarcok fogadtak.
Rövid ismerkedést követően előkerült az agyag, és máris az ősi technikákkal ismerkedtek a gyerekek...
Volt, ki először csak messziről, majd egyre közelebbről figyelte az agyagozókat, aztán már egyik munka (edény, figura stb.) a másik után került ki a kezei közül.
A nap végére a kis polcon sorakoztak az alkotások: marokedény, növénylenyomatos lapváza, figurák, sünik, kagylók, golyókukac... stb.

Sajnos, a fényképezőgépet aznap otthon felejtettem, így az alkotás folyamatát nem tudtam megörökíteni, de később a munkákat azért nagyrészt sikerült.

Két nap múlva a batikolás is nagyszerű elfoglaltságnak bizonyult. A gyerekek már egy-egy fehér pólóval felszerelkezve érkeztek. Ám, mielőtt nekiestünk volna a festésnek, a kötözött batik alapfogásait egy kisebb terítőn gyakoroltuk.

Ha ez kész volt, mindenki kedve, elképzelése, hangulata szerint kötözte,  tekerte, csomózta pólóját. Vajon mi fog kisülni ezekből? Jó lesz-e? Tetszik-e majd az anyunak/ apunak/tesónak?...

Nos, úgy gondolom a képek magukért beszélnek a gyerekek nagyszerüen alkalmazták a tanultakat.
Különleges darabok születtek. Öröm volt nézni azt az igyekezetet amíg készítették, s alig várták, hogy már megszáradjon!


Úgy tudom a délutáni közös szalonnasütésre sokan ebben a sajátkezüleg batikolt pólóban kívántak megjelenni...
Szerintem, a várva várt hatás sem maradt el...

Valamit még meg kell említenem, amit megígértem, tehát nem hagyhatom ki...

Nos, mikor ebédre összegyűlt a kis csapat, kértem őket, hogy csináljunk egy-két csoportképet amelyen mindenki rajt van. Volt, ki örömmel tett eleget a kérésnek, volt ki kevésbé...
A lényeg, mivel ez ebéd előtt történt, -Tiria szerint, idézem: "éheztetve, fényképezve" lettek megörökítve.
(... az igazsághoz ez is hozzátartozik!)

Mint, ahogy az is Gyerekek, hogy öröm volt látni lelkesedéseteket, kívácsiságotokat, alkotókedveteket, egyáltalán veletek lenni... 

Köszönöm!

Üdvözlettel:

                                                B. Balaskó Mária
 


Kézműves Udvar vendégkönyvéből:

"A Környezetbarátság nyári tábor Tókaji parkerdő hálás köszönetét fejezi ki Marika néninek a sok hasznos agyagozó munkáért és batikolásért."
                                                           Koszönettel: Fné Fogarasi Éva

 

"Nagyon tetszettek a foglalkozások. Nekem a batikolás tetszett jobban. Marika néni nagyon kedves és türelmes volt velünk, amit hálásan köszönök!
Még sok ilyen kellemes délelőttöt kívánok!"              Horváth Tíria

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezmuvesudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr12598019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása